söndag 17 juli 2011

Ler-inpackning


En unik naturlig lera som innehåller 35 % mineraler. Förutom att tillföra huden dessa ämnen tar den bort döda hudceller samt ökar hudens fuktighet med 14 %. Leran är utmärkt vid akneproblem och förstorade porer vid ansiktsbehandling. För kroppsbehandling är leran utmärkt för stela leder och trötta muskler samt ger nytt liv åt död hud, då leran på grund av sitt låga pH värde har en peelande effekt.

I Heviz utanför Budapest i Ungern hittar man leran på sjöbotten. En av de spasjöar i världen, där vattnet kommer från en het thermalkälla samt en kall källa. Leran har bildats av förmultnade kvistar, löv, bark, blommor och anses vara tusentals år gammal.

Huvudingredienser
Hamussyra
Förbrukar de bakterier som bildas, helt naturligt. Det innebär att leran är utan doft och att den är mycket hållbar.

Natrium
Ett grundämne som spelar en viktig roll för regleringen av kroppens vätskebalans, syrbasbalans och blodvolym. Det är även viktigt för nervernas normala funktion. Brist på Natrium kan leda till muskelkramper, aptitförluster och cirkulationsrubbningar.

Kalcium
Ett grundämne som behövs för skelettets hållfasthet och bildning. Kalcium deltar också i flera steg i blodkoagulationen, reglerar många cellers funktioner och behövs för vissa enzymers aktivitet. Brist på Kalcium ger urkalkning av skelettet, bennedbrytning och störningar i nerv och muskelfunktion.

Magnesium
Ett grundämne som behövs för nerv- och muskelfunktionerna samt för ett stort antal av de enzymer som behövs för att cellerna ska fungera. Magnesiumbrist kan ge koncentrationssvårigheter, förvirring, depressioner, krampanfall, domningar, stickningar, förstoppning eller diarré.

Jod
Ett grundämne som behövs för att kunna bilda ämnesomsättningshormoner i sköldkörteln. Dessa hormoner stimulerar förbränning och bildande av proteiner. Brist på Jod ger en förstorad sköldkörtel, struma och störningar i kroppens ämnesomsättning.

Flour
Ett grundämne som bland annat finns i mineraliska vatten. Lagras i benstomme och tänder, samt verksamt mot karies och benskörhet.

Sulfat
En kemisk förening som ger stark sälta när det förekommer i vatten.

Brom
Ett grundämne som återfinns bland annat i låga halter i havsvatten.

Lerans låga pH 4,2 gör att döda hudceller tas bort och huden får en fin lyster.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar